Cum va arata viata noastra peste 10 ani, in viziunea Microsoft (Video)

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 21:37
7770 citiri
Cum va arata viata noastra peste 10 ani, in viziunea Microsoft (Video)
Foto: wired

Microsoft a lansat un videoclip in care este prezentata viziunea asupra tehnologiei viitorului peste zece ani. Aceasta dezvaluie produse miniaturizate interactive, ce apeleaza la tehnologia touch-screen si care vor extinde capacitatile noastre umane.

Cum poate arata viata noastra peste un deceniu? Pentru multi dintre noi este greu de imaginat cum se vor schimba si vor evolua tehnologiile in acest interval de timp, potrivit Wired.

Dar pentru unii specialisti de la Microsoft aceasta este meseria lor, de a concepe tehnologia viitorului. Iar un video lansat recent ne arata cum sa ne imaginam viitorul. Acest videoclip, numit "Viziunea productivitatii viitorului", ne arata o lume asemanatoare cu cea din ziua de astazi, dar mult mai rece.

Suprafetele plane de orice fel sunt transformate intr-un lucru util si cu un display interactiv. "Acest video exploreaza cum ar putea arata experientele noastre de viata peste cinci - zece ani", a spus David Jones, director al echipei Envisioning Microsoft.

Conceptele prezentate in film nu fac parte in totalitate din planurile viitoarelor produse ale companiei Microsoft. Videoclipul a fost produs de catre echipa Microsoft Office si este o urmare a unui alt filmulet, intitulat "Microsoft 2019", creat de catre companie in anul 2008.

Microsoft subliniaza cat de subtiri pot fi display-urile viitoare ale smartphone-ului, ale tabletelor sau ale altor ecrane.

"In viitor, software-ul de productivitate va lucra pentru a extinde capacitatile noastre umane, facand tranzitia de la un instrument pasiv la unul de asistent activ", a declarat Jones.

"Microsoft a inteles viziunea a ceea ce au nevoie consumatorii, in era post-PC. Ei trebuie sa demonstreze ca acesta viziune poate fi executata inaintea celorlalti concurenti de pe piata", a spus analistul de la Forrester, Sarah Rotman.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#microsoft viziunea productivitatii viitorului video, #Microsoft Envisioning, #concept Microsoft , #stiri Microsoft