Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Mihaela Buzarnescu, reclamata la WTA de o alta jucatoare: Romanca e acuzata ca a incasat bani pe care nu-i merita, WTA va fi data in judecata

Joi, 06 Septembrie 2018, ora 18:47
45012 citiri
Mihaela Buzarnescu, reclamata la WTA de o alta jucatoare: Romanca e acuzata ca a incasat bani pe care nu-i merita, WTA va fi data in judecata
Foto: Twitter/Miki Buzarnescu

O jucatoare din circuitul WTA a reclamat-o pe Mihaela Buzarnescu forului mondial dupa ce sportiva noastra s-a retras de la US Open 2018 cu doua ore inaintea primului meci pe care trebuia sa-l dispute.

Luxemburgheza Mandy Minella s-a plans forului mondial ca a ratat un loc pe tabloul principal de la US Open 2018 deoarece Mihaela s-a retras cu doar doua ore inainte de startul primului meci.

Antrenorul sportivei din Luxemburg, Tim Sommer, spune ca totul a fost o manevra pentru ca Mihaela sa incaseze jumatate din suma oferita sportivelor care evolueaza in turul 1. Conform regulamentului, sportivele care se retrag inaintea turneului incaseaza jumatate din suma, iar cealalalta jumatate se duce catre un lucky-loser. In acest caz, Mihaela a incasat 27 de mii de dolari.

Potrivit spuselor lui Sommer, jucatoarea noastra ar fi fost accidentata suficient de grav incat n-ar fi trebuit sa se inscrie deloc pe tabloul principal, dar a anuntat totusi ca va participa pentru a primi banii.

"Cand Mihaela Buzarnescu s-a accidentat la Montreal si a scris pe Twitter ca nu va putea juca la US Open credeam ca Mandy va intra pe tablou. Cand am ajuns la New Haven, Mihaela era inca pe lista de start.

I-am contactat pe cei de la WTA si mi s-a spus ca Buzarnescu este la New York si incearca sa se recupereze. A scris si ea pe Twitter asta. Am intrebat un doctor si pe fizioterapeutul nostru daca este posibil sa joci cu ligamentul afectat si mi-a zis ca nu este nicio sansa, ca dureaza intre sase si opt saptamani pana cand revii la normal. Am contactat WTA din nou si nu mi se pare normal ca atunci cand ai un diagnostic si stii ca esti accidentata sa te mai inscri la un concurs", a spus Tim Sommer pentru SpoX.

Antrenorul jucatoarei din Luxemburg a explicat apoi ca WTA nu i-a putut oferi un raspuns la reclamatia facuta pe numele Mihaelei Buzarnescu.

"Cei de la WTA mi-au spus ca nu se poate face nimic, ca totul depinde de Federatia de Tenis din SUA deoarece turneul are loc la New York. Apoi am facut o plangere la organismul care se ocupa de integritatea tenisului, pentru a pune presiune pe WTA. Si pentru a fi siguri ca-i spun Mihaelei cum stau lucrurile: daca ar fi jucat, ar fi fost zeci de pariuri pe adversara. Dar nimic nu s-a intamplat", a adaugat Sommer.

Totodata, Sommer a mentionat ca nu intelege de ce Mihaela a insistat sa incaseze aceasta suma.

"Buzarnescu a incasat 1 milion de dolari in acest an. Chiar avea nevoie sa ia 27 de mii de dolari intr-un asemenea mod?", a mentionat Sommer.

In plus, chiar si Mandy Minella i-a scris un mesaj destul de dur sportivei noastre.

"Mandy i-a scris ca intelege totul, dar ca exista o limita! Mihaela i-a raspuns ca a avut o viata grea si ca a trecut prin situatii similare! Cel putin ultima parte este pura fictiune", a mentionat Sommer.

In incheiere, Sommer a anuntat ca Mandy Minella a contactat deja o echipa de avocati si WTA va fi data in judecata.

"Suntem in contact cu o echipa de avocati din Orlando. Nu este vorba despre domnisoara Buzarnescu, ea a actionat legal, desi din punct de vedere moral lucrurile sunt discutabile. WTA trebuie sa-si asume insa responsabilitatea.

Ei au anuntat ca Mihaela nu va juca la US Open si apoi au retras stirea. Au editat articolul de pe site-ul oficial. Per total, un gest stupid facut de domnisoara Buzarnescu, gestionat foarte prost de WTA, ne-a costat foarte mult timp, energie si bani. Ceva de acest gen n-ar mai trebui sa se intample pe viitor", a conchis acesta.

Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
#Mihaela Buzarnescu US Open, #Mihaela Buzarnescu Mandy Minella , #stiri Mihaela Buzarnescu