De ce Diaconescu nu poate fi acuzat de inselaciune

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 07:55
5695 citiri
De ce Diaconescu nu poate fi acuzat de inselaciune
Foto: Arad online

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat ca actiunea prin care OPSPI a depus la Parchet o plangere impotriva lui Dan Diaconescu este lipsita de temei, iar seful OTV si PP-DD nu poate fi acuzat de inselaciune, pentru ca nu a fost semnat contractul de privatizare a Oltchim.

"Este ciudata acuzatia. Poate fi vorba de tentativa de inselaciune, fals sau uz de fals. Pentru inselaciune trebuia sa existe un contract care sa fie semnat si pe care sa nu-l fi executat in mod intentionat. Adica sa inchei contractul cu intentia de la inceput sa nu-l executi", a explicat avocatul, miercuri seara, la The Money Channel.

In plus, Gheorghe Piperea considera ca acuzatia adusa lui Dan Diaconescu este "o prostie din punct de vedere politic", iar procesul nu va face decat sa-l prezinte pe liderul PP-DD in rolul victimei, ceea ce-i va creste acestuia popularitatea.

"Din pacate, din punct de vedere legal, populismul nu este o infractiune", a mai spus avocatul Piperea.

Plangerea formulata de Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) in cazul privatizarii Oltchim a fost inregistrata, miercuri, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, au declarat pentru NewsIn reprezentantii PICCJ.

Potrivit Biroului de Informare al PICCJ, miercuri dupa-amiaza s-a primit o sesizare din partea OPSPI ce vizeaza privatizarea Oltchim si implicit pe Dan Diaconescu. Sesizarea a fost transmisa spre examinare si va fi repartizata catre una dintre sectii in raport de obiect si dupa stabilirea prejudiciului, au mai precizat reprezentantii PICCJ.

Seful OPSPI, Remus Vulpescu, a anutat miercuri ca va depune la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o sesizare impotriva lui Dan Diaconescu, pe care il acuza de "inselaciune, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata", in legatura cu actele depuse pentru Oltchim.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat, luni, ca procedura de privatizare a Oltchim a fost incheiata prin nesemnarea contractului de vanzare-cumparare pentru pachetul de actiuni de 54% detinut de Ministerul Economiei prin OPSPI. Acesta sustine ca adjudecatarul licitatiei nu a prezentat documente din care sa rezulte ca detine disponibilitatile banesti.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru actiunile detinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare pret, de 203,149 milioane lei.

Premierul Victor Ponta a declarat saptamana trecuta ca, in cazul in care Dan Diaconescu nu va putea sa plateasca pretul oferit pentru preluarea actiunilor detinute de stat la Oltchim, atunci privatizarea va fi reluata intr-o perioada de sase luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Diaconescu inselaciune Oltchim, #Diaconescu Oltchim plangere penala, #Diaconescu Oltchim fals , #Dan Diaconescu