Aglomeratie la urna mobila de referendum: A fost ceruta de peste 25 de mii persoane. Judetele fruntase

Duminica, 07 Octombrie 2018, ora 10:38
6307 citiri
Aglomeratie la urna mobila de referendum: A fost ceruta de peste 25 de mii persoane. Judetele fruntase
Foto: Ziare.com

Doar 5,72% dintre romanii cu drept de vot s-au prezentat sambata la urne, in prima zi a referendumului prin care se doreste revizuirea notiunii de familie in Constitutie.

Mai exact, au votat 1.046.583 alegatori, potrivit datelor publicate de Biroul Electoral Central. Dintre acestia, 25.078 si-au exercitat optiunea cu ajutorul urnei mobile.

Cele mai multe persoane care au ales sa voteze in acest fel au fost din judetul Dolj - 2.165 alegatori. Urmeaza Bihor cu 1.481 de solicitari pentru urna mobila, Dambovita cu 1.328, Bacau cu 1.047, Bucuresti cu 1.041 si Ilfov cu 981 de cereri pentru urna mobila.

La polul opus, in Covasna nu a fost solicitata urna mobila de nicio persoana, in Valcea au fost doar 11 cereri, in Brasov 62, in Caras Severin 88, iar in Tulcea 96.

Duminica este a doua zi in care romanii isi pot exprima optiunea de vot la referendumul pentru redefinirea casatoriei in Constitutie.

Urmareste, LIVE TEXT, ce se intampla in sectiile de vot, cele mai importante declaratii si momente ale zilei marcate de referendum

Sambata scrutinul s-a dovedit a fi aproape inutil avand in vedere prezenta extrem de scazuta la vot, doar putin peste un milion (din 18 milioane) de romani au fost la urne.

Organizarea plebiscitului a costat vreo 35 de milioane de euro, insa imaginile din sectiile de vot au aratat incaperi goale, unde observatorii si delegatii au lasat sa treaca timpul facand haz de necaz, citind sau chiar dormind. Au fost zeci de sectii unde nimeni n-a votat. Sau cel mult un alegator.

Intrebarea care asteapta raspuns pe buletinul de vot este "Sunteti de acord cu legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma adoptata de Parlament?". Observatorii si jurnalistii au relatat nu putine cazuri in care cetatenii dadeau perdeaua la o parte ca sa intrebe unde pun stampila "pentru familie" sau "ei cu cine voteaza?".

Iata cum s-a desfasurat prima zi de vot la referendumul pentru familie, pe care foarte multi au decis sa il boicoteze.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#referendum familie, #urna mobila referendum , #vot