De ce au luau foc telefoanele Galaxy Note7? Samsung a prezentat rezultatul anchetei

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 22:22
12569 citiri
De ce au luau foc telefoanele Galaxy Note7? Samsung a prezentat rezultatul anchetei
Foto: Arhiva Ziare.com

Samsung a anuntat pe scurt concluziile anchetei privind cauza incendierii telefoanelor Galaxy Note7. Contrar ipotezelor inaintate de specialisti independenti, ancheta oficiala pune incendiile si exploziile semnalate la telefoane Galaxy Note7 exclusiv in seama acumulatorilor Li-ion si nu un defect hardware/software la nivelul dispozitivului.

Concluziile anchetei sunt cu atat mai importante in contextul in care zvonuri circulate din surse apropiate companiei conturau planuri pentru repunerea in vanzare a dispozitivelor Note7 deja retrase, ca si produse reconditionate destinate cumparatorilor din piete emergente ca India si Vietnam. Raportul detaliat al anchetei urmeaza sa fie publicat in data de 23 ianuarie.

Tot atunci, liderul diviziei Samsung mobile - Koh Dong-jin - va dezvalui care sunt masurile luate de companie pentru a evita o experienta similara si cu modelul Galaxy S8. Urmand primelor cazuri de incendiere raportate la seria Galaxy Note7, Samsung a retras de pe piata nu mai putin de 2,5 milioane de dispozitive, transmitand astfel un mesaj cat se poate de ferm privind determinarea de a gasi o rezolvare pentru problemele aparute in cel mai scurt timp posibil.

Din pacate gestionarea ulterioara a situatiei a lasat de dorit, oprirea de la vanzare a loturilor de dispozitive echipate cu acumulatori Samsung SDI si pastrarea celora echipate cu acumulatori livrati de alti furnizori ducand la amplificarea scandalului.

Aparitia unor noi cazuri de incendiere, printre care si unul semnalat la bordul unui avion de linie au naruit definitiv sperantele companiei pentru evitarea unei retrageri complete de pe piata a seriei Galaxy Note 7. La momentul respectiv, Samsung nu a putut stabili cauza exacta a problemelor, in ciuda eforturilor depuse cu sprijinul a sute de specialisti recrutati inclusiv din afara companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Samsung ancheta baterii telefoane, #Samsung ancheta baterii explodate, #Samsung ancheta baterii , #telefoane