Admiterea la liceu: Sute de elevi din provincie vor sa invete in Capitala

Luni, 08 Iulie 2013, ora 09:42
2150 citiri
Admiterea la liceu: Sute de elevi din provincie vor sa invete in Capitala

Peste 600 de elevi de clasa a VIII-a din provincie, insotiti de parinti, asteapta sa se inscrie la un liceu din Capitala.

Singurul centru de inscriere destinat acestora este acela de la Scoala "Sfintii Voievozi", din Sectorul 1 din Bucuresti, relateaza Evenimentul Zilei.

Cei mai multi tineri dornici sa studieze in Bucuresti provin din judetele Ilfov si Giurgiu, urmate de Teleorman, Ialomita si Calarasi.

Copiii din provincie, care vor sa se inscrie la un liceu in Bucuresti, trebuie sa aiba fisa de inscriere eliberata de unitatea scolara absolvita de candidat, fisa de inscriere cu numar de inregistrare si stampila unitatii de invatamant absolvita de candidat, buletinul de identitate si cartea de identitate al candidatului si al parintelui/tutorelui - in original si copie xerox.

Evaluare Nationala 2013: Ierarhia a fost publicata. Vezi pentru ce liceu poti opta

In perioada 17 - 22 iulie vor fi completate fisele de optiuni de catre candidatii care nu au participat la prima repartizare si de catre cei care au ramas nerepartizati. Repartizarea computerizata a candidatilor din etapa a doua de admitere va avea loc in 25 iulie, in aceeasi zi urmand sa fie afisate listele la scoli si licee. Candidatii repartizati vor putea depune dosarele de inscriere la licee in perioada 25 - 26 iulie.

In 26 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in cele doua etape, iar in perioada 29 iulie - 1 august vor fi rezolvate, de catre comisia judeteana de admitere, situatiile speciale, respectiv cele privind candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si cei care nu au participat la primele doua etape.

In etapa a treia de admitere in licee, repartizarea computerizata va avea loc in 5 - 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara mai tarziu.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#admitere liceu elevi Bucuresti, #eevi provincie liceu Bucuresti, #admitere liceu 2013 , #admitere 2013