Giulgiul din Torino va fi expus virtual, pentru a pune capat pandemiei

Duminica, 05 Aprilie 2020, ora 22:57
4711 citiri
Giulgiul din Torino va fi expus virtual, pentru a pune capat pandemiei
Foto: captura video

Giulgiul din Torino, despre care crestinii cred ca este panza in care a fost inmormantat Isus, va fi expus virtual sambata, un spectacol menit sa ajute credinciosii din intreaga lume sa se roage pentru a pune capat pandemiei coronavirusului, relateaza Reuters.

Arhiepiscopul de Torino, Cesare Nosiglia, a facut anuntul sambata seara, spunand ca a primit "mii si mii" de cereri pentru a expune giulgiul acum.

Acesta va fi expus pe 11 aprilie, in sambata sfanta. Nosiglia se va ruga, iar evenimentul va fi transmis in online si va fi televizat.

Giulgiul este depozitat intr-un seif cu climat controlat din catedrala orasului si este prezentat public rar, din cauza starii sale. Giulgiul a fost expus ultima data foarte pe putin timp in 2018, pentru un grup de tineri. Cateva milioane de oameni l-au vazut in 2015, ultima expunere importanta.

Peste 1.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului in Piedmont, regiunea cu capitala la Torino. Piedmontul se invecineaza cu Lombardia, cea mai afectata regiune. Peste 15.500 de persoane au murit in toata tara.

Biserica Catolica nu s-a pronuntat oficial in privinta giulgiului, care prezinta imaginea inversata, ca un negativ fotografic, a unui barbat cu ranile unei rastigniri. Imaginea arata spatele si fata unui barbat cu barba, cu bratele incrucisate pe piept.

Scepticii spun ca este un fals executat in evul mediu, fiind datat cu carbon ca provenind din perioada dintre 1260 si 1390. Dar unii au contestat exactitatea masuratorii, spunand ca stofa a fost corupta de un incendiu si de tentativele de restaurare din secolul al XVI-lea.

Giulgiul va fi afisat sambata fara public. Nosiglia a spus ca se va ruga incepand cu ora 17:00 (1500 GMT) si i-a invitat pe credinciosi sa i se alature de acasa.

Aceasta va fi cel mai important eveniment sustinut de Biserica Catolica in perioada pandemiei.

Luna trecuta, Papa Francisc a tinut o slujba de rugaciune in piata goala a Sfantului Petru, indemnand lumea sa vada criza ca pe un test de solidaritate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Giugliu Torino expus pandemie coronavirus , #biserica