Meteo: Urmeaza trei zile ca de toamna rece, cu ninsori nu numai la munte

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 07:32
27812 citiri
Meteo: Urmeaza trei zile ca de toamna rece, cu ninsori nu numai la munte
Foto: Arhiva Ziare.com

Desi am trecut de jumatatea lui aprilie, saptamana care urmeaza va fi marcata de temperaturi neobisnuit de scazute, insotite de precipitatii bogate, inclusiv sub forma de lapovita si ninsoare. Ne vom simti afara cam ca in noiembrie, asa ca imbracati-va gros!

Dupa o prima zi morocanoasa si rece, marti, temperaturile vor mai creste putin, dar vor ramane sub mediile climatologice specifice perioadei.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 9-10 grade pe litoral si 16-17 grade in Oltenia si in Transilvania. Cerul va fi temporar noros si va ploua, mai ales catre seara, in regiunile vestice si sudice, local in nord-vest si centru si izolat in rest.

La munte precipitatiile vor fi si sub forma de ninsoare, iar vantul va avea intensificari temporare in regiunile estice si sud-estice.

In Bucuresti, maximele vor ajunge la 14-15 grade, dupa nu mai mult de 6 grade dimineata, cand va si ploua. Toata ziua, cerul se va mentine noros.

De miercuri, insa, vremea se va raci accentuat si va deveni deosebit de rece pentru aceasta perioada. In Transilvania, maximele nu vor trece de 4 grade, in timp ce in Lunca Dunarii abia vor ajunge la 15 grade, fiind mult sub media climatologica a perioadei.

Vremea inchisa si rece este rezultatul unui val de frig care se abate asupra tarii noastre, potrivit Realitatea TV.

De asemenea, va ploua pe arii relativ extinse, iar la munte vor predomina ninsorile. Ninsori si lapovita vor fi nu doar in zona de munte, ci si spre seara, in Maramures, Transilvania, Moldova si in zonele deluroase.

Local, cantitatile de apa pot fi insemnate. Vantul va prezenta intensificari temporare, in majoritatea regiunilor, in special in sud si sud-est, iar pe crestele montane, va sufla tare.

Si in Capitala, vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta data - nu mai mult de 3-5 grade dimineata si doar 9-10 grade la amiaza. Temporar va ploua, iar vantul va sufla moderat, cu intensificari in cursul zilei.

Joi va fi in continuare frig, insa se vor semnala si cantitati insemnate de ploaie. De vineri se mai incalzeste putin, insa temperaturile raman sub media climatologica specifica acestei perioade.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#meteo aprilie 2017 , #meteo