Forul Ortodox Roman: Cardul de sanatate ameninta interesul national

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 22:45
3425 citiri
Forul Ortodox Roman: Cardul de sanatate ameninta interesul national
Foto:emaramures.ro

Forul Ortodox Roman (FOR) a criticat intentia Ministerului Sanatatii de a introduce cardul de sanatate cu cip, estimand ca va fi un esec si ca va costa tara noastra sume de bani disproportionat de mari.

"Pentru a avea o idee despre aceste costuri, in Germania, de exemplu, implementarea unui astfel de sistem a costat 1,7 miliarde de euro si a fost un esec, proiectul fiind blocat in acest moment. Daca cea mai puternica economie a Europei, Germania, a esuat cu acest plan, cum de isi permite o tara care se imprumuta pentru pensii si salarii, sa inceapa un asemenea proiect?!", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de catre FOR, dupa dezbaterea publica a legii cu reprezentantii ministerului.

Forul Ortodox Roman acuza Ministerul Sanatatii si pentru faptul ca doar a mimat consultarile publice, in timp ce Imprimeria Nationala a organizat deja licitatia prin care a acordat fonduri publice unui furnizor de semiconductori de tip cip cu contact pentru smart carduri folosite pentru cardurile de sanatate, in valoare de 35 de milioane de euro.

Dincolo de asta, FOR a acuzat ca noul card de sanatate cu cip incalca mai multe drepturi ale romanilor si ca are drept unic scop tinerea sub observatie a tuturor romanilor.

"Totodata, este evident faptul ca libertatea noastra de constiinta, dreptul la intimitate si la protectia datelor personale sunt puse in pericol de un stat capusat de grupuri de interese care promoveaza, pe spinarea oamenilor acestei tari, proiecte de informatizare a societatii care sunt complet ineficiente pentru scopurile "generoase" oficiale, dar care pot indeplini, in schimb, o singura functie: aceea a crearii cadrului logistic necesar supravegherii cetatenilor romani", se mai arata in comunicat.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#FOR card sanatate, #card sanatate pericol , #romani
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Si daca convingerile religioase nu-i dau voie unei persoane sa accepte un astfel de card de sanatate si care este dispusa sa renunte la serviciile de sanatate oferite de Statul Roman... ce se intampla ?