Recensamantul, amanat pentru octombrie 2011

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 14:53
3371 citiri
Recensamantul, amanat pentru octombrie 2011

Guvernul a decis sa amane recensamantul populatiei si al locuintelor de anul viitor pentru 22-31 octombrie, fata de perioada 12-21 martie 2011 stabilita in decembrie 2009, "pentru a decala efortul financiar din primul semestru al anului viitor", operatiunea necesitand aproape 250 milioane lei.

"Proiectul de Hotarare a Guvernului pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 1502/2009 privind organizarea si desfasurarea recensamantului populatiei si al locuintelor din Romania in anul 2011 consta in modificarea perioadei de efectuare a recensamantului din luna martie 2011, in luna octombrie 2011, asigurarand astfel un interval de timp mai mare intre activitatile organizatorice ale Recensamantului Populatiei si al Locuintelor si cele de desfasurare si de prelucrare a datelor Recensamantului General Agricol", se arata in proiectul de act normativ.

Argumentele avute in vedere de Executiv pentru fundametarea deciziei vizeaza "eliminarea suprapunerile activitatilor celor doua recensaminte; decalarea efortului financiar privind Recensamantul Populatiei si al Locuintelor, respectiv plata celor aproximativ 120 mii de recenzori din semestrul I 2011, cand se vor plati si cei circa 35 mii de recenzori participanti la efectuarea Recensamantului General Agricol, spre finele anului 2011, asigurandu-se o aplatizare a cheltuielilor bugetare in anul 2011".

Potrivit Guvernului, prin schimbarea datei recensamantului populatiei din martie in octombrie 2011 se vor putea utiliza aceleasi echipamente IT la introducerea electronica a datelor din recensamantul general agricol, precum si spatiile de lucru si de depozitare.

Executivul estimeaza ca finantarea activitatilor de pregatire, organizare, desfasurare si publicare a rezultatelor recensamantului populatiei si locuintelor pentru perioada 2010-2013 va necesita 246,5 milioane lei. Astfel, pentru anul viitor va fi prevazuta in buget pentru buna desfasurarea a recensamantului o suma de 162,77 milioane lei.

Recesamantul populatiei de anul viitor este al treilea de dupa caderea regimului comunist, dupa cele din 1992 si 2002. In ultimii 20 de ani, populatia Romaniei a scazut cu peste 1,5 milioane persoane, de la varful de 23,2 milioane de locuitori atins la inceputul lui 1990, potrivit ultimelor date disponibile.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#recensamant 2011, #recensamant Romania , #romani
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
recesamantul la casele lui Ioana Basescu????