Sorin Oprescu vrea inca un mandat: Ce spune despre procurorii DNA, Iohannis si "tataia Iliescu"

Marti, 05 Mai 2015, ora 15:35
5268 citiri
Sorin Oprescu vrea inca un mandat: Ce spune despre procurorii DNA, Iohannis si "tataia Iliescu"
Foto Ziarul Financiar

Sorin Oprescu a declarat, marti, ca se gandeste sa candideze pentru a treia oara la Primaria Capitalei, pentru ca mai are proiecte de terminat. Edilul e nemultumit ca procurorii DNA ii intarzie proiectele si il avertizeaza pe Klaus Iohannis ca ar putea avea "butoane fara fire".

"Da, in principiu da, pentru ca am o ambitie in bine: sa termin tot ce mi-am propus", a declarat Sorin Oprescu la ZF Live, intrebat fiind daca va candida pentru al treilea mandat la anul.

Edilul Capitalei a spus ca nu are nevoie de sondaje pentru a lua o decizie. "Eu am bunul simt al meu, nu am nevoie de sondaje", a subliniat el, reamintind ca peste o luna se implinesc 7 ani de cand este primar general, perioada in care "s-au facut o serie intreaga de lucruri", desi exista si "neimpliniri".

"Important e ca nu m-au auzit 7 ani sa stau sa ma cert, sa arat cu degetul (...) Am tacut, mi-am vazut de treaba mea, nu i-am mai plictisit cu scandaluri si s-au facut lucruri. Parerea mea de rau e ca nu s-au facut mai repede", a adaugat Sorin Oprescu.

In context, primarul general s-a aratat nemultumit ca a auzit "niste idiotenii lansate de catre structuri de control ale statului" referitoare la unele aspecte din activitatea Primariei Capitalei.

"Curtea de Conturi, dar nu numai, si la altii, ca la noi controleaza toata lumea", a continuat el cu mai multe exemple.

Intrebat care dintre primarii de sector care ar intra in lupta electorala cu el la anul ar avea sanse mai mari, Sorin Oprescu a evitat sa raspunda.

"Nu stiu ce sanse au ei, eu am barometrul meu. Cand ma duc pe strada (...) mi-e clar. Cand ala se uita pe langa tine, ceva nu e in regula, cand ala se uita la tine si zambeste, e bine", a declarat edilul sef.

Sorin Oprescu a dezvaluit si cand isi va anunta oficial candidatura.

"Atunci cand fac toti anuntul. Toti se asteapta unul pe altul gandindu-se ca devin tinte. In principiu, doresc inca un mandat, daca bucurestenii sunt de acord. Vor, bine, nu vor, bine, asta este", a declarat Oprescu.

Acesta s-a aratat nemultumit de raidul facut de procurorii anticoruptie in randul firmelor contractoare, dezvaluind ca a vorbit despre acest aspect la o "intalnire a procurorilor" recenta, la care a fost invitat sa participe.

"I-am rugat frumos: 'Lasati-i sa termine lucrarile, nu mai am cu cine lucra'. O sa vedeti acum inflatie de firme de apartament", a mai spus Oprescu.

Intrebat daca el personal se simte "confortabil" cu DNA, Oprescu a raspuns: "Nu ma simt confortabil pentru ca mi se blocheaza activitatea intr-o primarie; le e frica sa semneze!".

"Sa vine, domne!", a punctat el, intrebat ce ar face daca s-ar trezi cu procurorii la primarie.

De altfel, Sorin Oprescu i-a luat apararea fostului director din primarie Madalin Dumitru, trimis in judecata pentru fapte de coruptie.

"M-am uitat pe rechizitoriu: 85% sunt fapte domestice, i-a facut gard la gradinita lui amanta, i-a deschis o usa si a inchiriat o masina. Se poate orice, nimeni nu e in siguranta. Ala care sta cu fundul pe scaun (...) se trezeste maine, poimaine ca i s-a parut unui procuror ca a fluierat in biserica", a comentat el.

Intrebat daca a discutat cu liderii PSD despre al treilea mandat, Oprescu a raspuns: "Nu am discutat explicit, in primul rand e foarte devreme", tinand sa sublinieze ca el a fost votat si de membri ai celorlalte partide.

Sorin Oprescu este convins ca PSD ramane la putere pana in 2016.

"Eu cred ca da, daca codul fiscal isi va arata si partea buna, si romanul va avea incredere ca nu l-a pacalit cineva", a argumentat el.

In ceea ce il priveste pe noul presedinte, Klaus Iohannis, primarul Capitalei l-a caracterizat ca pe un "om linistit, care isi expune parerile".

Sorin Oprescu a respins ideea ca Iohannis s-ar afla "la butoane".

"La butoane... Mie mi-e sa nu-i aduca aia din jurul lui doar o cutie de butoane, fara fire (...) Am vazut! Iti aduce o cutie cu butoane frumoase, rosii, verzi. Apesi pe ele, dar tu nu stii ca dedesubt ti-au taiat legatura (...)

La tataia, la domnu' Iliescu, ma scuzati, eu asa ii spun cu respect si simpatie (...) cred ca le era frica sa taie. Cred ca tataia ridica alea sa vada daca reactioneaza cineva sau nu", a mai comentat Oprescu.

Sorin Oprescu a respins categoric ideea de a reveni in PSD pentru a-si asigura sprijinul la alegeri.

"Nu se face, eu am plecat onorabil, vreau sa raman onorabil, nu m-ati auzit vorbind vreodata de interioarele partidului", a afirmat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Oprescu candideaza al treilea mandat, #Oprescu tataia Iliescu, #Oprescu procurori DNA, #Oprescu Iohannis , #primar general