Concluzia dura a unei legende de la Steaua: Totul e un dezastru! - Interviu

Vineri, 03 Martie 2017, ora 06:04
11749 citiri
Concluzia dura a unei legende de la Steaua: Totul e un dezastru! - Interviu
Foto: steauafc.com

Unul dintre cei mai mari jucatori din istoria Romaniei a vorbit despre criza de la Steaua, echipa care a obtinut o singura victorie in acest an.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, fostul mare mijlocas Lita Dumitru a catalogat situatia de la Steaua drept "un dezastru".

Fosta glorie stelista considera ca principala problema este ca Steaua are un lot lipsit de valoare si a enumerat cei mai slabi jucatori.

Totodata, Dumitru este de parere ca de vina pentru criza sunt cei care s-au ocupat de campania de achizitii din ultimul an.

Iata interviul acordat Ziare.com de Lita Dumitru:

Cum vi s-a parut meciul cu Dinamo? Unde s-a facut diferenta?

Meciul nu mi-a placut deloc! Steaua a jucat slab rau. Dinamo a stat bine pe teren, s-a aparat bine, iar atunci cand a putut sa marcheze, a marcat. Steaua deocamdata este in cautari.

Ce credeti ca se intampla cu Steaua?

Sunt putini jucatori care au o pozitie stabila in echipa. Tamas mai joaca si fundas dreapta, Balasa cand e in centru, cand in dreapta. Mijlocasii cand sunt fundasi centrali, cand mijlocasi, cand in banda... De Amorim si Boldrin la fel.

Toti cei pe care vi i-am spus nu au valoare! Banii pe care i-au dat nu sunt justificati cu nimic. Si ma refer chiar si la Momcilovici, chiar si la Bobulovici-Golubovici de l-au trimis deja la Iasi, desi l-au adus cu tam-tam ca o sa marcheze goluri.

De ce continua Steaua sa joace cu doi inchizatori chiar si intr-un meci in care are nevoie de trei goluri inscrise?

Cand joci cu doi inchizatori, ti-e frica de rezultat. Joci sa nu primesti gol, dar uite ca la Steaua ei tot primesc goluri si folosesc degeaba doi mijlocasi defensivi. La Steaua sunt jucatori modesti, care nu pot sa faca fata jocului si presiunii cand joaca in acest tricou.

Laurentiu Reghecampf ar trebui demis?

Nu stiu daca trebuie sa-l demita, dar Steaua nu merge. Este clar ca e ceva in neregula. Atunci cand au facut achizitiile le-au facut gresit. Iar cei care le-au facut trebuie sa raspunda!

Deci problema este la transferurile gresite?

Toata lumea spune asta, nu doar eu. Asteptam cu totii sa joace Steaua asa cum ni se promite, dar deocamdata este un dezastru in ceea ce priveste rezultatele. Daca stai sa te gandesti, i-a batut Dinamo de i-a rupt!

Vedeti vreun conducator de joc la Steaua in momentul de fata?

Nu, nu, nu! Au incercat cu Boldrin... Tot spuneau ca nu-l baga unde trebuie sa joace, dar uite ca l-a bagat pe pozitia lui si degeaba! Budescu demonstreaza la Astra ca este un fotbalist foarte bun, un jucator care decide jocurile. La Astra nu Alibec decidea jocurile... Erau patru jucatori buni acolo in fata, dar seful era Budescu.

Exista vreun alt decar in Romania care sa va placa in afara de Budescu?

Nu, noi avem un fotbal foarte modest! Daca n-am investit de 25 de ani in copii si juniori, de unde sa avem? A investit Gica Hagi si uite ca ii scoate pe banda rulanta. Dar e prea putin sa faca doar Hagi treaba asta. Trebuia ca cei care au fost la Federatie si cei care sunt acum sa faca acest lucru. Din pacate nu avem antrenori la copii si juniori, nu exista proiecte de durata.

Vedeti ce au facut olandezii, francezii, englezii... Si uitati ca au aparut si altii, au progresat, vedeti ce fac acum belgienii si ce preturi sunt acolo acum. Eu tot spun si nu aude nimeni. La juniori avem antrenori ospatari si sefi de sala... Ce antrenaza astia, asta avem.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Lita Dumitru Steaua, #criza Steaua , #stiri Steaua