Explozii la Sighet: Un ranit va fi operat, altul are sanse minime de supravietuire

Marti, 21 Februarie 2012, ora 10:12
1851 citiri
Explozii la Sighet: Un ranit va fi operat, altul are sanse minime de supravietuire
Foto: Romania TV

Unul dintre cei 11 pacienti internati la Spitalul de Arsi din Capitala, raniti in urma celor doua explozii de la Sighetu Marmatiei, va fi operat in cursul zilei de marti, a anuntat purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, Calin Ciontu.

Persoana care va fi operata marti este unul dintre barbatii raniti in cea de-a doua explozie de la Sighet, a adaugat purtatorul de cuvant de la Spitalul de Arsi, refuzand sa dea mai multe detalii pe motiv ca nu are voie sa dea informatii personale despre pacienti.

Sighet: Clubul unde au avut loc exploziile va fi demolat

"Unul este in pregatire pentru interventie. E vorba despre un barbat. Deci unul dintre ei este operat acum de catre colegii mei. Doar la unul dintre raniti putem sa spunem ca avem rezerve in ceea ce priveste supravietuirea. Este vorba despre pacientul aflat in stare grava. Nu sunt modificari esentiale fata de ziua de ieri (luni - n. red.). Este la sectia de terapie intensiva. Este ventilat si intubat", a adaugat reprezentantul spitalului.

Medicul Calin Ciontu a subliniat ca starea celor 11 raniti internati la Spitalul de Arsi din Bucuresti este supravegheata zilnic de catre o comisie creata special pentru acest caz.

Nu in ultimul rand, doctorul a facut un apel la oameni sa doneze sange: "Este nevoie de donare de sange. Donatorii nu trebuie sa vina aici, ci in centrele de hematologie. Pentru cei cu cicatrici, terapia cu sange este esentiala. Trebuie sa fie o grupa de sange compatibila".

La Spitalul de Urgenta Floreasca, din Bucuresti, unde sunt internati ceilalti sase raniti in urma exploziilor de la Sighet, pompierii au donat sange pentru colegul lor si nu numai chiar de la prima ora a diminetii de marti.

"Ori de cate ori va fi nevoie, colegii nostri vor proceda la donarea de sange pentru pacienti. Sunt zeci de colegi din tot ministerul, nu e vorba doar de colegii de la pompieri - jandarmi, politisti de frontiera participa la acest gest de solidaritate", a spus Marcel Lucaciu, seful IGSU.

Explozii la Sighet: Gazele au fost oprite abia la 4 ore dupa a doua explozie

Cel putin 21 persoane au fost ranite - din care 17 sunt spitalizate - duminica dimineata, in doua explozii care au avut loc intr-un club din Sighetu Marmatiei.

Prima deflagratie s-a produs la putin dupa miezul noptii si s-a soldat cu sapte victime, sapte tinere care au suferit arsuri grave, iar a doua in jurul orei 10.00, soldata cu cel putin 10 raniti.

Doua dosare penale au fost deschise in acest caz, legat de cea de-a doua deflagratie, fiind vorba de un accident de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#explozii Sighet raniti Bucuresti, #starea ranitilor Sighet, #ranit operat Spitalul de Arsi, #pacient sanse minime supravietuire , #explozie