Greva generala a functionarilor publici, din 27 septembrie (Video)

Marti, 14 Septembrie 2010, ora 11:18
4151 citiri
Greva generala a functionarilor publici, din 27 septembrie (Video)

Aproape 34.000 de functionari publici intra in greva generala pe 27 septembrie, au anuntat, marti, reprezentantii Sindicatului National al Functionarilor Publici.

Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici, a anuntat ca functionarii nu vor mai participa la niciun miting sau mars de protest, deoarece aceste forme de protest nu au avut succes in trecut, ci vor trece la forma radicala de protest, o greva generala pe termen nelimitat.

Greva ar insemna o blocare totala a administratiei publice centrale si locale, a adaugat liderul sindical.

"Per total avem 34.000 de functionari publici, asta inseamna blocarea intregii activitati in zona combaterii evaziunii fiscale, marefer la Garda Financiara, Inspectia Muncii, Protectia Consumatorului, Ministerul de Externe, CNSAS, Ministerul Transporturilor toate tin tot de Sindicatul National al Functionarilor Publici.

Va fi o blocare totala a administratiei publice si fac apel la celelalte organizatii sindicale sa ne solidarizam pentru ca este important protectia salariala a membrilor de sindicat decat intresele unora dintre liderii sindicali", a declarat Oprescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Nemultumirile functionarilor sunt legate de reducerile de salarii si de concedierile anuntate. Acestia cer ca salariile din administratie sa revina la nivelul la care erau inainte sa intre in vigoare masurile de austeritate, dar si stoparea disponibilizarilor care provoaca blocaje in administratia publica.

Liderul sindical a adaugat ca termenul grevei generale poate fi modificat doar daca toate confederatiile sindicale cad de acord asupra altei date, astfel incat sa fie organizate actiuni comune.

"Ne cerem scuze fata de contribuabil, dar nu avem alternativa, cum li s-au incalcat lor drepturile, asa ni se incalca si noua drepturile", a spus Oprescu.

Liderul SNFP a adaugat ca peste 60% dintre functionarii publici au salarii intre 600 si 1.000 de RON, iar administratia publica prost platita nu poate oferi servicii de calitate.

Scandal intre sindicalisti, cu privire la greva generala

Daca liderul SNFO a declarat greva generala, liderul Sed Lex, Vasile Marica, acuza ca acest sindicat are mai putini membri decat declara Oprescu si ca este in executare silita, statul roman "strangandu-l cu usa".

In plus, Vasile Marica sustine ca pentru organizarea unei greve generale este necesara cel putin o luna jumatate de pregatire si ca pe 27 septembrie nu va fi nicio institutie inchisa.

CNSLR Fratia propune un miting pe 22 septembrie

Cartel Alfa: Miscarea sindicala a fost prea civilizata

"De ce declari o greva pe care nu poti sa o faci? In conditiile in care tu ai sindicatul in executare silita declari greva generala? Cand tu ai 1.200 de oameni sa declari ca ai 34.000? Nu ti-e rusine?", i-a spus Vasile Marica lui Sebastian Oprescu, contactat telefonic de Antena 3.

Vicepresedintele Cartel Alfa, Liviu Apostoiu, a declarat luni ca miscarea sindicala a fost decredibilizata din pricina proastei organizari si a adaugat ca sindicatele se vor opune daca Guvernul va incerca sa-si asume raspunderea pe Codul Muncii.

Si conducerea CNSLR Fratia a decis sa organizeze pe 22 septembrie un miting de protest.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#functionari publici, #greva generala functionari, #greva functionari publici , #greva generala
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Uraaaa ! Bravo ! Noi ne dorim si greva la metrou , si greva la RATB --- sa fie numai o greva . Sa plece investitorii - ca in Grecia , sa otravim fantani si sa ne dam foc la case si la grane .