Streinu-Cercel, acuzat de familia Tecuceanu ca e francmason

Joi, 03 Iunie 2010, ora 14:40
14526 citiri
Streinu-Cercel, acuzat de familia Tecuceanu ca e francmason
Foto: Arhiva

Avocatul care ii reprezinta in instanta pe tatal si fratele actorului Toni Tecuceanu in procesul deschis impotriva Institutului Matei Bals si a lui Adrian Streinu-Cercel a recuzat, la termenul de joi al procesului, judecatoarea din dosar, pe motiv ca Cercel ar fi fracmason si ar influenta justitia.

Astfel, la termenul de joi al procesului deschis de Paul si Ioan Tecuceanu (fratele, respectiv, tatal actorului Toni Tecuceanu) impotriva Spitalului Matei Bals si a managerului acestuia, Adrian Streinu-Cercel, prin care cei doi cer dosarul medical al actorului, dar si obligarea institutiei si a doctorului la plata unor daune morale.

Avocatul Mihai Rapcea, care ii reprezinta pe cei doi, a recuzat instanta, pe motiv ca judecatoarea ar avea un interes in cauza.

Concret, avocatul a sustinut ca Streinu-Cercel ar face parte din francmasonerie si "ar avea un ascendent asupra magistraturii".

De asemenea, Rapcea a acuzat magistratul ca "ii cere aprobarea din priviri" avocatului partii adverse in legatura cu deciziile pe care le pronunta.

Drept urmare, instanta a decis ca dosarul sa fie inaintat unui alt complet, care ar urma sa judece cererea de recuzare.

Conflictul dintre instanta si avocat a pornit de la decizia judecatoarei din cauza sa amane procesul, pentru ca tatal lui Toni Tecuceanu sa fie consultat si el in privinta deciziei avocatului de a renunta la solicitarea prin care instanta ar fi trebuit sa oblige spitalul sa depuna dosarul medical al lui Toni Tecuceanu.

Initial, avocatul managerului si cel care a reprezentat spitalul au cerut instantei sa admita o exceptie de necompetenta materiala, pe motiv ca cererile din dosar ar trebui judecate de instante superioare.

Judecatoria Sectorului 2 urmeaza sa decida daca admite cererea de recuzare, dar si sa dea un alt termen in acest dosar.

Pe de alta parte, la iesirea din sala de judecata, Paul Tecuceanu a sustinut ca urmeaza sa depuna o plangere penala impotriva medicului Adrian Streinu-Cercel, pentru abuz in serviciu, unul dintre motive fiind ca refuza sa elibereze dosarul medical al lui Toni Tecuceanu.

Daune morale de 1 leu

Paul si Ioan Tecuceanu, fratele si tatal actorului Toni Tecuceanu, au dat in judecata, la inceputul lunii martie, Spitalul Matei Bals si pe managerul acestuia, Adrian Streinu-Cercel, cerand instantei sa oblige spitalul sa le dea dosarul medical al actorului, dar si sa le plateasca daune morale de 1 leu.

Potrivit cererii de chemare in judecata, familia actorului cere instantei sa oblige spitalul si pe Streinu Cercel sa le dea dosarul medical complet al actorului, dar si sa le comunice informatii legate de starea de carantina instituita asupra spitalului Matei Bals, in perioada in care acolo a fost internat Toni Tecuceanu.

De asemenea, rudele actorului vor ca instanta sa oblige spitalul si pe Adrian Streinu-Cercel sa le plateasca despagubiri morale de 1 leu, pentru "prejudiciul moral adus atat defunctului Aurelian Antonio Tecuceanu, cat si familiei".

In actiunea depusa la Judecatoria sectorului 2, fiul si tatal actorului de la "Cronica Carcotasilor" sustin ca acesta a fost internat la sectia de terapie intensiva a spitalului Matei Bals in noaptea de Craciun 2009, medicii informandu-i la momentul internarii ca actorul este in stare grava si este suspect de gripa porcina. Ulterior, se arata in actiune, familia a fost anuntata ca acesta a contractat bacteria Acinetobacter Baumanni din sistemul aparaturii de ventilatie artificiala, dar si ca s-a confirmat suspiciunea de infectare cu virusul AH1N1.

Familia sustine ca in dimineata de 5 ianuarie, dupa ce a aflat vestea ca actorul a murit, a cerut explicatii cu privire la cauzele decesului, medicii explicand ca cel mai probabil Toni Tecuceanu ar fi suferit un infarct. Totodata, familia si-a dat acordul pentru efecturarea necropsiei, se mai arata in actiune.

Membrii familiei arata ca au fost surprinsi si indignati de declaratiile facute de Adrian Streinu-Cercel in mass-media, potrivit carora Tecuceanu ar fi murit din cauza gripei porcine, avand in vedere ca la acel moment inca se astepta rezultatul necropsiei.

Rudele spun ca pe 18 ianuarie au cerut spitalului Matei Bals sa le dea o copie a dosarului medical al actorului, insa solicitarea a fost refuzata de catre managerul spitalului, care a invocat legea 46/2003 privind drepturile pacientului. Familia sustine ca, in urma declaratiilor publice facute de Adrian Streinu-Cercel, "supararii cauzate de pierderea unui membru al familiei i s-a adaugat si isteria publica cu privire la contaminarea cu gripa porcina".

Rudele mai spun ca din acest motiv au fost evitati chiar de catre prieteni sau cunoscuti, iar la inmormantarea lui Toni Tecuceanu au participat foarte putini oameni", acesta ramanand in memora colectiva ca prima victima celebra a gripei porcine".

In actiunea depusa in instanta se arata ca si in prezent membrii familiei Tecuceanu sunt ocoliti si tratati cu rezerva de foarte multi oameni. De altfel, Paul Tecuceanu spune ca si sotia sa, Mirela, a parasit domiciliul conjugal si a intentat actiune de divort "speriata de perspectiva contaminarii sale si a fiului lor".

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Toni Tecuceanu, #Tecuceanu proces Streinu Cercel, #Streinu Cercel francmason , #proces