Care sunt avantajele montarii unor sisteme de alarma intr-o sucursala de banca

Miercuri, 22 August 2018, ora 12:19
1845 citiri
Care sunt avantajele montarii unor sisteme de alarma intr-o sucursala de banca

Bancile sunt institutii in care montarea unor sisteme de alarma este imperioasa si, practic, nicio sucursala nu ar trebui sa isi inceapa activitatea in cazul in care nu este dotata cu un astfel de sistem de protectie.

Bancile lucreaza cu sume foarte mari de bani, iar multe tranzactii se fac in continuare cu bani cash. In consecinta, intr-o astfel de institutie, siguranta ar trebui sa fie prioritara.

Iata in continuare care sunt principalele beneficii ale instalarii unor sisteme de alarma intr-o banca:

1. Prevenirea unor jafuri sau a altor incidente. De obicei, atunci cand observa o camera de supraveghere sau un sistem de alarma, raufacatorii devin circumspecti, fiind constienti de faptul ca pot fi identificati rapid si prinsi cu usurinta. Tocmai de aceea, atat timp cat nu este foarte bine pregatit si sigur pe el, un hot nu va alege sa sparga o banca, intrucat masurile de securitate din interior sunt extrem de stricte, ci va opta, foarte probabil, pentru un obiectiv nesupravegheat.

2. Siguranta clientilor. Atunci cand se deplaseaza la banca, majoritatea oamenilor fie au asupra lor o suma mare de bani, fie urmeaza sa primeasca o suma mare de bani. Chiar si in situatia in care nu au de-a face cu bani lichizi, clientii unei banci au asupra lor documentele de identitate, cardul bancar sau contracte cu caracter confidential.

Din acest motiv, ei trebuie sa se simta in siguranta si sa aiba garantia ca, in interiorul sucursalei, nu li se poate intampla nimic rau, iar atat ei, cat si bunurile lor sunt in siguranta. In momentul in care observa un sistem de alarma, dar si prezenta unui paznic la intrare, acestia vor fi mai linistiti si vor efectua tranzactiile in siguranta.

3. Alertarea autoritatilor si a firmelor de paza. Daca observa orice activitate suspecta, angajatii bancii au posibilitatea de a apasa butonul de panica. Acesta declanseaza o alarma silentioasa, transmisa sub forma unui apel de urgenta catre politie, dar si catre firma de paza care are contract cu respectiva banca. Astfel, raufacatorii pot fi surprinsi chiar in flagrant, la fata locului, si dusi direct la sectia de politie.

4. Siguranta angajatilor. Pentru un tanar angajat sau o persoana mai emotiva, poate fi un adevarat stres sa lucreze intr-o banca, intrucat aceasta activitate presupune manevrarea unor sume uriase de bani, a unor documente cu caracter confidential, a sute sau mii de carduri bancare si a tot atator plicuri cu coduri PIN.

Cat timp unitatea respectiva este dotata cu camere de supraveghere si sisteme de alarma, angajatii isi vor putea desfasura activitatea in liniste si fara stresul ca orice clipa de neatentie ii poate costa postul.

Sistemele de alarma nu se declanseaza numai in momentele in care un raufacator patrunde in incinta, ci si in cazul unui incendiu, al unei inundatii sau al unei scurgeri de gaze.

Din toate aceste motive, instalarea unui sistem de alarma intr-o sucursala de banca este absolut obligatorie, iar acesta este cu atat mai eficient cu cat este dublat si de prezenta unui sistem de camere de supraveghere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#sistem alarma banca , #banci