Din ce in ce mai multe voci din ALDE ii cer demisia lui Tariceanu: Dezlipiti de pe sigla ALDE imaginea de partid al penalilor

Vineri, 30 Septembrie 2016, ora 16:15
20034 citiri
Din ce in ce mai multe voci din ALDE ii cer demisia lui Tariceanu: Dezlipiti de pe sigla ALDE imaginea de partid al penalilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Calin Popescu Tariceanu nu mai e dorit la sefia ALDE de mai multi colegi de partid. Vineri, a venit randul deputatului Aurelian Ionescu, presedintele filialei din Ialomita, sa ii ceara demisia.

Ionescu sustine ca Tariceanu s-ar fi inconjurat de "o camarila de politicieni certati cu legea" si ca are un stil autoritar de a gestiona formatiunea politica.

"Va solicit sa urmati exemplul domnului Vasile Blaga, sa demisionati de la sefia Partidului Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE - n.red.). Aceasta decizie a dumneavoastra, desi un demers tardiv, raportat la momentul la care ati fost pus sub acuzare pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, ar mai putea fi inca privit public drept un gest de onoare prin care ati da un semnal ca incercati sa dezlipiti de pe sigla si imaginea ALDE imaginea de partid al penalilor", a precizat Aurelian Ionescu intr-o scrisoare deschisa adresata lui Tariceanu.

Acesta il acuza pe copresedintele partidului ca face afirmatii mincinoase si ca s-a inconjurat de oameni care masluiesc si ei adevarul pentru a se pune la adapost de justitie si de judecata opiniei publice.

In primul rand, liderul ALDE Ialomita il critica pe Tariceanu ca nu a demarat nicio actiune de convocare a congresului extraordinar, desi public s-ar fi aratat deschis acestei propuneri facute de senatorul Vasile Nistor.

Alte reprosuri vizeaza modul autoritar in care este condus partidul, lucru care ar fi demonstrat de faptul listele cu candidati pentru alegeri sunt facute la centru, nu in filialele judetene.

"Mintiti cand declarati ca nu sunteti 'adeptul excluderilor din partid' si ca sunteti de parere ca, 'intr-un partid liberal, fiecare e liber sa vorbeasca', fiindca tocmai ce ati permis excluderea total nestatutara a deputatului de Neamt, Catalin Dragusanu, pe motiv de delict de opinie.

Mintiti in continuare in toate actiunile si luarile de pozitie din mediul politic, cu aceeasi dezinvoltura cu care ati facut-o in cadrul penal al implicarii in dosarul retrocedarilor ilegale, fapt care multumeste pe deplin camarila de politicieni certati cu legea din preajma dumneavoastra", a scris Aurelian Ionescu.

In fine, un alt motiv de nemultumire este legat de faptul ca Tariceanu ar fi incurajat inscrierea in partid a politicienilor din alte partide cu probleme penale.

Si alti lideri ALDE ii cer demisia lui Tariceanu

La randul sau, Catalin Frangulea, presedintele organizatiei de tineret a ALDE Ialomita, le-a trimis o scrisoare deschisa colegilor sai, in care le cere ca, la sedinta Biroului Politic National al TLDE, care se va desfasura sambata, sa fie adoptate criterii de integritate care sa se aplice candidatilor la alegerile parlamentare, astfel incat pe listele partidului sa nu se regaseasca persoane urmarite penal sau condamnate pentru fapte de coruptie, incompatibilitate sau conflict de interese.

Discutiile in ALDE legate de necesitatea stabilirii unor criterii de integritate pentru candidatii partidului au fost declansate, luni, de catre senatorul Vasile Nistor, presedinte executiv al partidului, care a cerut demisia lui Calin Popescu-Tariceanu de la conducerea Senatului din cauza problemelor acestuia cu justitia si convocarea unui congres extraordinar in care sa fie stabilite niste criterii de ordin etic in selectarea candidatilor pentru alegerile parlamentare.

In replica, Tariceanu a afirmat ca solicitarea lui Nistor reprezinta o manevra orchestrata de catre PNL. "Nu sunt dispus sa facem toate jocurile PNL", a comentat Tariceanu, secondat de Varujan Vosganian, care l-a acuzat pe Nistor ca este nemultumit de faptul ca nu este dorit de nicio filiala pe listele de candidati si ca isi negociaza trecerea la PNL.

Miercuri, deputatul Vasile Catalin Dragusanu, presedintele ALDE Neamt, si-a anuntat sustinerea pentru ideile lui Nistor, insa a fost exclus imediat din partid.

"Excluderea vine si ca urmare a faptului ca deputatul Vasile Catalin Dragusanu s-a raliat unui grup condus de senatorul Vasile Nistor, grup ce serveste interesele politice ale altui partid", se arata intr-un comunicat al ALDE Neamt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Tariceanu demisie ALDE, #lider ALDE demisie Tariceanu , #ALDE