Vezi noul slogan si logo turistic al Romaniei

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 12:48
9603 citiri
Vezi noul slogan si logo turistic al Romaniei
Foto: impactnews

Noul brand turistic al Romaniei va fi lansat oficial joi, la Expozitia Mondiala de la Shanghai, in prezenta ministrului Turismului, Elena Udrea, dar anumite informatii au fost deja dezvaluite presei de surse din minister.

Astfel, Impactnews a aflat ca noul slogan turistic al Romaniei este "Explore the Charpatian garden" (Exploreaza gradina carpatina), iar noul logo turistic va avea ca element principal frunza, reprezentand simbolul primordial al naturii, al prospetimii si al cresterii.

Conform Impactnews, noul logo este realizat pe un fond albastru cu trimitere spre turismul balnear si de intretinere, potrivit acelorasi surse.

La luarea deciziilor se pare ca au fost avute in vedere studiile de piata si sondajele realizate de MDRT, care au aratat ca principalele produse turistice ale Romaniei sunt turismul in natura, pachetele tip city break, turismul rural, circuitele culturale, turismul activ si de aventura, turismul balnear si turismul religios.

Campania de promovare din acest an va fi finantata din fonduri europene, cu peste 75 de milioane de euro pana la finalul anului 2013. Pentru campania "Land of choice", in 2009, s-au cheltuit 1,5 milioane de euro.

Contactat de Ziare.com, Biroul de presa al Ministerului Dezvoltarii si Turismului a precizat nu poate confirma sau infirma aceste informatii, noul brand de tara urmand sa fie lansat oficial de ministrul Elena Udrea joi, la Shanghai.

Update: Din cauza numeroaselor comentarii aparute in mass-media cu privire la secretul pastrat in privinta noului brand de tara, MDRT a venit cu cateva precizari suplimentare:

"Brandul de turism al Romaniei nu reprezinta un secret, in toata faza de elaborare a brandului fiind implicati numerosi reprezentanti ai mediului privat si ai institutiilor publice, reprezentanti care au contribuit la diversele etape de selectie a sloganului si a graficii aferente brandului de turism.

Ministerul Dezvoltarii Regionae si Turismului a ales sa lanseze public brandul de turism al Romaniei pe 29 iulie 2010, atunci cand are loc Ziua Romaniei in cadrul expozitiei internationale EXPO 2010 de la Shanghai, tocmai ca urmare a vizibilitatii deosebite a evenimentului. Acesta este singurul motiv pentru care brandul nu a fost dat publicitatii pana in prezent.

Apreciem ca discutiile generate arata interesul crescut pentru aceasta tema si speram ca toate canalele media sa sprijine eforturile de promovare a destinatiilor turistice din Romania", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#noul brad tara turism, #slogan turistic, #brand turistic, #Udrea Expozitia Mondiala Shanghai , #ministrul Dezvoltarii si Turismului