Putin la semnarea South Stream: Nabucco este "inutil si periculos"

Sambata, 24 Aprilie 2010, ora 18:38
4627 citiri
Putin la semnarea South Stream: Nabucco este "inutil si periculos"

Premierul rus Vladimir Putin a subliniat sambata ca proiectul european Nabucco, gazoductul care ar trebui sa reduca dependenta Europei de gazul rusesc, este "inutil si periculos".

Declaratia a fost facuta la Viena, cu putin timp inainte ca ministrul austriac al Economiei Reinhold Mitterlehner sa semneze proiectul rusesc care rivalizeaza cu Nabucco, South Stream, scrie Earth Times. Austria face parte totusi si din consortiul Nabucco, alaturi de Germania, Ungaria, Romania, Bulgaria si Turcia.

Nabucco ar trebui sa furnizeze gaz din Asia Centrala, in vreme ce South Stream livreaza gaze naturale din Rusia prin Marea Neagra, sud-estul si centrul Europei.

"Noi nu vedem un conflict de interese" a spus cancelarul austriac Werner Faymann despre participarea tarii sale la ambele proiecte.

Omologul sau rus a spus ca nu intelege de ce tarile europene cauta indepemdenta fata de gazul rusesc, de vreme ce tara sa este capabila sa le satisfaca cererea pentru multi ani de-acum incolo.

"Este inutil si periculos sa construiesti un gazoduct fara sa ai mai intai contracte de furnizare a gazelor", a spus Putin, referindu-se la faptul ca cele sase tari implicate in Nabucco nu au incheiat inca contracte cu Azerbaijanul, Turkemnistanul sau Iranul.

South Stream este un proiect comun al gigantului rusesc Gazprom si grupul energetic italian ENI.

A.I.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Putin South Stream, #semnare South Stream, #Putin proiect Nabucco , #stiri Vladimir Putin